توصيه های مفيد

پنج توصيه غذايي براي افزايش هوش

18618717517721804114225221936121081205206.jpg

آيا تا به حال براي شما اتفاق افتاده كه احساس كنيد مغزتان كار نمي كند؛ يعني مثل گذشته، سرعت انتقال مطالب را نداريد يا اينكه لغات معمولي از ذهنتان فرار مي كنند. بعضي مواد غذايي به شما كمك مي كنند كه عملكرد مغزتان را افزايش دهيد.

اگر مايل هستيد، هوش خود را افزايش دهيد، يك لحظه تامل كنيد و مطلب زير را بخوانيد. انتخاب اين غذاها نه تنها شما را نزد ديگران باهوش جلوه مي دهد، بلكه به شما كمك مي كند كه توانايي تفكر و وضوح ذهني خود را افزايش دهيد.

9617626134217179239312714775119156755467.jpg

1- روغن ماهي

طبق يك گفته قديمي مي توان گفت : " ماهي غذاي مغز است."

روغن ماهي يك ماده غذايي مناسب براي مغز است، زيرا DHA  ( چربي اُمگا-3 موجود در ماهي ) التهاب مغز را كاهش مي دهد و از آن محافظت مي كند.

مغز ما داراي 60 درصد چربي است كه بيشتر آن  چربيDHA  ياAA ( آراشيدونيك اسيد ) است.AA به مقدار زياد در لبنيات مثل كره و خامه وجود دارد، اماDHA فقط در انواع ماهي وجود دارد و در منابع گياهي مثل دانه كتان وجود ندارد.

براي تهيه روغن ماهي يا روغن كبد ماهي سعي كنيد مارك هاي معتبر آنها را خريداري كنيد. در ضمن شكل مايع اين دو ماده بهتر از كپسول آنهاست.

در تابستان و بهار كه شدت و مدت تابش نور خورشيد كافي است، بدن به مقدار لازم  ويتامينD  مورد نياز خود را مي سازد. همانطور كه مي دانيد  ويتامينD  بر اثر تابش نور خورشيد بر پوست بدن، ساخته مي شود. ولي در زمستان و پاييز كه مدت و شدت تابش آفتاب كمتر است، نياز به دريافت مكمل ويتامينD داريم. روغن كبد ماهي يكي از مهم ترين و غني ترين منابع ويتامينD است.

بنابراين فرق روغن ماهي و روغن كبد ماهي در اين است كه روغن كبد ماهي علاوه بر اسيدهاي چرب اُمگا-3 ( DHA) ، منبع خوبي از ويتامين هاي A  و D نيز مي باشد.

توصيه مي كنم روغن ماهي را از ابتداي بهار تا آخر تابستان مصرف كنيد و از ابتداي پاييز تا آخر زمستان روغن كبد ماهي را دريافت كنيد. ولي كساني كه در مناطق آب و هوايي گرم ( آفتابي ) هستند، مي توانند در تمام سال فقط روغن ماهي مصرف كنند و نيازي به مصرف روغن كبد ماهي ندارند.

13718495148711449915814110980150177144144130.jpg

2- سبزيجات تازه و خام

مواد غذايي كمي وجود دارد كه از نظر ارزش تغذيه اي با سبزيجات برابري كنند. كاهش سطح اسيد فوليك در بدن با بروز  بيماري آلزايمر  ( فراموشي دوران پيري ) مرتبط است. همچنين آنتي اكسيدان ها و فيتوكميكال ( رنگدانه هاي گياهي ) هاي موجود در سبزيجات، هوش شما را حفظ خواهند كرد.

توصيه مي كنم روزانه به ازاي هر 25 كيلوگرم از وزن بدن خود 5/0 كيلوگرم سبزيجات مختلف مصرف كنيد. اگر نوع متابوليسم بدن خود را بدانيد، مي توانيد مقدار دريافت سبزي را تنظيم كنيد. مثلاً اگر دريافت پروتئين شما بالاست، به مصرف سبزي زيادي نياز نداريد؛ مثلاً بجاي 5/0 كيلو ، روزانه 250 گرم سبزيجات به ازاي هر 25 كيلو از وزن بدن نياز داريد. اگر پروتئين رژيم شما بالاست، بايستي سبزيجاتي را مصرف كنيد كه پتاسيم كمتري دارند مثل گل كلم، لوبياي سبز، اسفناج، مارچوبه، قارچ و كرفس ، زيرا مصرف سبزيجاتي كه پتاسيم زيادي دارند مثل كاهو، كلم پيچ و ساير انواع كلم به همراه پروتئين زياد ، باعث عدم تعادل بيوشيميايي بدن خواهد شد.

ولي افرادي كه دريافت كربوهيدرات غذايي اشان نسبت به پروتئين و چربي بيشتر است، مي توانند سبزيجات فراواني مصرف كنند به خصوص انواعي را كه پتاسيم بالايي دارند.

4533254253881241324121814034512092093570.jpg

3- تخم مرغ خام

تخم مرغ منبع ارزان و مفيدي از مواد مغذي با ارزش است. مصرف تخم مرغ علاوه بر حفظ سلامت بدن، براي هوش و عملكرد ذهني مفيد است . در اين مورد تخم مرغ خام فوايد بيشتري نسبت به تخم مرغ پخته دارد.

شايد بپرسيد چگونه تخم مرغ خام را مصرف كنيم ؟

براي مصرف تخم مرغ به صورت خام مي توانيد آن را با يك قاشق عسل، يك قاشق كنجد يا پودر گردو و يك قاشق پودر كاكائو در يك ليوان شير ولرم يا گرم مخلوط كرده و ميل كنيد. در اين صورت هم آن را خام مصرف كرده ايد و هم معجون بسيار مفيدي براي سلامتي بدن خود و افزايش وزن ( براي افراد لاغر ) دريافت نموده ايد.

اگر در مورد خطر باكتري " سالمونلا " كه در  تخم مرغ خام  وجود دارد، نگران هستيد، مقاله اي را كه مربوط به خواص تخم مرغ خام است، مطالعه كنيد تا نگراني شما بر طرف شود.

15539144182041552226143179461301158511379.jpg

4- از مصرف شكر خود داري كنيد

شكر به عنوان يك غذا محسوب نمي شود، اما بيشتر اوقات جزء آن دسته از مواد غذايي است كه بايد از مصرف آنها پرهيز كرد. اگر مي خواهيد ميزان هوش خود را افزايش دهيد و نمي توانيد كاملاً از مصرف شكر پرهيز كنيد، مصرف آن را كاهش دهيد.

مواد غذايي خيلي شيرين، تعادل هورمون انسولين بدن شما را به هم مي ريزند كه باعث ايجاد بيماري و گرفتگي ذهن شما مي شوند.

ساده ترين روش براي كاهش مصرف شكر، پرهيز از مصرف انواع نوشابه هاي صنعتي، آب نبات و شيريني جات است. همچنين در مصرف آب ميوه هاي صنعتي ميانه روي كنيد.

25221791213281452231811741132167174130189201.jpg

5- توت فرنگي

  توت فرنگي  نه تنها خوشمزه است، بلكه يكي از مهم ترين منابع آنتي اكسيداني قوي و فيتو كميكال هاست كه سلامتي بدن را بهبود مي بخشد. همچنين داراي فوايد بي شماري براي مغز است. مطالعات نشان داده، مصرف اين ميوه فرآيند پيري را در مغز كاهش مي دهد.

فقط زماني كه يك مرتبه مقدار زيادي از آن را مصرف مي كنيد، مراقب قند موجود در آن بايد باشيد. ساير انواع توت نيز كه رنگ تيره اي دارند، داراي چنين اثراتي هستند؛ مثل تمشك و شاه توت.

چه چيزهايي باعث تقويت يا تضعيف حافظه مي شود ؟

1592199824950173245902421922241588513425100.jpg

بي خوابي، بد خوابي، نگراني و اضطراب، سوء هضم، يبوست مزاج، پرخوري، تداخل در غذا، ( به جاي نظم در غذا، خوردن مواد مختلف به فاصله هاي کم )، زياد خوردن ماست ترش و دوغ ، خوردن زياد مقدار پنير، سيب ترش، مقدار زيادي گشنيز هر کدام به طريقي فعاليت هاي فکري را دشوار يا حافظه و سرعت انتقال را موقتا کند مي کند. بر عکس خواب مناسب، استراحت، اطمينان خاطر، تغذيه مناسب و منظم، مزاج مرتب ، مطالعه در زمان مناسب ( نه بلافاصله بعد از صرف غذا ) خوردن مقدار مناسبي  از خرما يا کشمش ، عسل و گردو به همراه پنير، آجيل به مقدارکم، تنفس عميق در هواي سالم و ورزش صبحگاهي، استفاده از شير يا شير کاکائو در صورت امکان، استراحت نيم ساعته در نزديکي ظهر، بيدار ماندن بعد از نماز صبح يا بعد از طلوع آفتاب، خودداري از خواب نزديک غروب آفتاب موجب نشاط و فعاليت مغز و افزايش حافظه و آمادگي براي کارهاي فکري مي شود.

خوردن صبحانه در ساعات اوليه بامداد (صبح نسبتا زود) به اين مقصود کمک مي کند . استفاده از مقدارکمي زنجبيل در غذاها ( به جاي ادويه ديگر يا همراه آنها ) نيز مفيد است. تلاوت آيات قرآن کريم و روزه ماه مبارک رمضان نيز به دلايلي که نياز به بحث جداگانه دارد ، در افزايش حافظه مؤثر است.

درس خواندن در جاي آرام بدون صداي راديو، تلويزيون و صداي متفرقه نيز در تمرکزحواس ، يادگيري و به خاطرسپردن ، اثر جدي دارد.

والدين گرامي مي توانيد توصيه هاي عمومي زير را به تدريج به فرزندانتان آموزش دهيد تا بتوانند به خوبي آنها را به کار گيرند:

1-   درايام امتحان بيشتر مواظب سلامتي خود باشيد تا در معرض سرما خوردگي ، گرما زدگي ، مسموميت ها ي غذايي و اختلالات هضم قرار نگيريد و از خوردن غذا در بيرون از خانه جدا خودداري کنيد. غذاي خود را خوب بجويد و آرام ميل کنيد.

2-  هميشه به خصوص در ايام امتحانات مزاج خود را مرتب نگاه داريد : اگر دچار يبوست هستيد، شبها قبل از خواب حدود 10 عدد انجير خيسانده و 10 عدد آلوي خيسانده ميل کنيد.

3-  در طول روز ( اما نه همراه  غذا ) آب کافي بياشاميد ( بيش از نيم ساعت قبل از غذا و يکي دوساعت بعد از غذا اشکالي ندارد ) آشاميدن آب و نوشيدنيها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ايجاد نفخ مي شود.

4-     ازخوردن قهوه و چاي خيلي پررنگ خودداري کنيد. چاي کم رنگ مفيد است.

5-  اگر احساس خستگي مي کنيد کمي استراحت کنيد. انسان در موقع خستگي احتياج به استراحت دارد نه محرک . لذا مصرف قهوه را به منظور بيدار ماندن توصيه نمي کنيم.

6-     ماست و دوغ ترش خواب آور است. ماست شيرين اشکالي ندارد.

7-    نرمش و ورزش سبک را در برنامه روزهاي هفته ، به خصوص ايام امتحانات قراربدهيد.

8-    اگر درصبحانه پنير مي خوريد آن را همراه گردو ميل کنيد - اما پنير در شب باعث خواب آرام مي شود.

9-    مصرف سبزيهاي تازه ( البته بعد از ضد عفوني کردن ) و ميوه هاي تازه توصيه مي شود.

10-شب امتحان حتما به قدر کافي بخوابيد.

11-سعي کنيد شب ها زودتر بخوابيد و صبح زودتر از خواب برخيزيد- هرگز نزديک غروب آفتاب نخوابيد.

12-خواب نيم ساعتي نزديک ظهر نيرو بخش و نشاط آور است ، خواب بعد از طلوع آفتاب و هنگام غروب کسالت آورمي باشد. ( درباره اين مطلب توضيحات علمي کافي با توجه به تغيير سطح هورمونها در خون وجود دارد.)

13- بعد از صرف ناهار، اگر مي توانيد به پشت دراز بکشيد در حاليکه پاي راست را بر روي پاي چپ قرار داده ايد ، مدت 15 تا 20 دقيقه ا ستراحت کنيد . ( خوابيدن را توصيه نمي کنيم ) .

14-در موقع مطالعه از خوردن تنقلات و چيزهاي ديگر خودداري کنيد.

15-توصيه به خواب در اوايل شب به معناي زياد خوابيدن نيست . توصيه ما اين است که خواب را در زمان مناسب داشته باشيد تا حداکثر استفاده از آن را ببريد براي مثال 5/4 ساعت خوابي که از اوايل شب شروع  شود، بيش از خوابي که از آخر شب شروع شود.، به شما رضايت  و نشاط مي بخشد.

16-آرامش روحي خود را با ياد خدا و انجام به موقع نمازها کامل تر کنيد.

17-برخي تحقيقات علمي ( از جمله تحقيقات دکتر پوليت ارائه شده درکنگره تغذيه ژنو)  نشان مي دهد تغذيه متعادل و متنوع  شامل غلات ، سبزيجات ، لبنيات، گوشت و ميوه ها باعث کاهش استرس امتحان مي شود.

18- صبحانه غذاي اصلي است، ناهار و شام را کمي مختصرتر بخوريد، اما صبحانه را کاملتر ميل کنيد.

19-اميد و شادابي را به خودتان تلقين کنيد تا موفقيت هاي شما بيشترشود.

به اميد اينکه همه شما عزيزان ايامي سرشار از موفقيب و کاميابي داشته باشيد

/ 0 نظر / 5 بازدید